Tohle město není pro motoristy! Rudnou v Ostravě zase opravují, potrvá to roky

OSTRAVA – Plánovaná oprava mostů na Rudné ulici v úseku u vítkovického nádraží by měla trvat dva roky. Opravy již v první půlce ledna vstoupily do první fáze a pro desítky tisíc řidičů, kteří tímto místem denně projíždějí, navrhlo Ředitelství silnic a dálnic dvě objízdné trasy.

Mosty se budou nejprve bourat, následně dojde na výstavbu nové mostní konstrukce a silnice. Doprava bude během prací vedena do jednoho jízdního pásu pro oba jízdní směry. To ovšem platí pouze pro vozidla s hmotností do 3,5 tuny.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Opravy se dotknou také obyvatel přilehlých domů a dopravní obsluhy. „Pro tyto řidiče je v plánu umožnění průjezdu staveništěm, stejně jako pro vozidla stavební firmy, která mosty buduje,“ uvedl mluvčí ŘSD, Miroslav Mazal.

Řidiči se musí připravit při využití oficiálních objízdných tras na zajížďky čítající 10 až 20 kilometrů. Při objíždění uzávěry také bude docházet k nepříjemným kolonám a zdržení na většině blízkých sjezdů z ulice Rudné a to zejména v exponovaných denních časech, kdy lidé cestují do a ze zaměstnání.

Oficiální objízdné trasy jsou navrhovány sjezdem na ulici Místeckou, po ní pokračováním do Moravské Ostravy na ulici Mariánskohorskou, Plzeňskou a návrat na Rudnou. Druhá alternativa vede z ulice Rudné na Frýdeckou, Bohumínskou, exit v Hrušově na dálnici D1 a poté se vrátit na Rudnou za Shopping parkem.