U pěti bouraček bylo zapotřebí hasičů, bohužel došlo i ke zranění

KRÁLOVÉHRADECKO – Škodovka, která ukončila svou jízdu mezi stromy, vozidlo Mercedes nabourané do zábradlí na železničním přejezdu, nebo kamionem poškozené telekomunikační dráty a pouliční lampa. Nejen u těchto nehod bylo zapotřebí, během včerejšího dne, zásahů profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek na Náchodsku a Rychnovsku.

Na Náchodsku došlo ke dvěma bouračkám. Krátce před půl jedenáctou dopoledne se střetlo osobní auto s náklaďákem. Ke všemu došlo v Náchodě v části Malé Poříčí v Broumovské ulici. Na místo museli přispěchat místní profesionální hasiči, kteří před příjezdem zdravotnické záchranné služby poskytli první pomoc jedné zraněné osobě. Záchranáři poté transportovali zraněného do nemocnice. Hasiči na místě zabezpečili obě havarovaná vozidla a zlikvidovali uniklé pohonné hmoty pomocí sorbetu, také pomohli s naložením osobního vozidla na odtah.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. 

V Polici nad Metují, krátce po půl druhé odpoledne, vyjela škodovka z kluzké silnice mezi stromy. Zasahující profesionální hasiči z Náchoda a místní dobrovolná jednotka vyprostili auto zpět na komunikaci. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil.

Na Rychnovsku bylo zapotřebí zásahu hasičů celkem třikrát. Dvacet minut před desátou hodinou dopolední museli k bouračce osobního auta přispěchat profesionální hašiši z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Opočna. Osobní vozidlo Mercedes narazilo v Pohoří do zábradlí na železničním přejezdu. „Zraněnou osobu pomohli hasiči transportovat do sanitky, byla v péči zdravotníků. Jednotka zabezpečila havarovaný vůz, vzhledem k tomu, že nezasahoval do kolejiště, byl provoz na dráze brzy obnoven,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Jednotky odtáhli auto mimo železniční pásmo a předali událost k vyšetřování policistům.

V Opočně, v části Čánka, zasahovali krátce po jedné hodině odpolední profesionální hasiči z Dobrušky a místní dobrovolná jednotka. Kamion zde poškodil dráty telekomunikačního vedení, na silnici zůstal poté ležet poškozený sloup, byla také poničena pouliční lampa. Jednotky odstranily následky nehody a silnice byla brzy zprůjezdněna. Jednotky také zajistily pouliční lampu a odřízly poškozený sloup.

Krátce před půl druhou odpoledne zakončila svou jízdu škodovka mimo silnici převrácená na boku. K bourače došlo na silnici č. 298 mezi Dobruškou a Opočnem. Dobrušští profesionální hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a postavili auto zpět na kola. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil.