Užijte si výstavu Bigbít na konci století

Znojmo – v Domě umění na Masarykově náměstí je k vidění zajímavá výstava s názvem Bigbít na konci století. Přijďte zavzpomínat na životní styl převážně mladých lidí odehrávající se před více než dvaceti lety.

Výstava pojednává o bigbítové scéně na konci minulého století. Soustředí se především na oblast Znojemska. Prohlédnete si zde dobové články a fotografie skupin a rockových zábav. Přečtete si také příběhy kapel, které v této oblasti působily. Mezi nejznámější místní kapely patřily Gama, Styl, Eminent, Proxima a další. Zavzpomínáte i na tehdejší módu a připomenete si životní styl fanoušků rockové hudby. Prohlédnete si i stylovou zkušebnu, nebo dobový pokojík rockera. A jako bonus je pro vás v kinokoutku nachystán autentický amatérský film s koncertem skupiny Ocelot z roku 1992.

Nenechte si výstavu ujít, přijít můžete až do 27. března 2022. Otevřeno je každý den od pondělí do soboty od 9.00 do 17.00, v neděli od 14.00 do 17.00. Bližší informace naleznete na stránkách Jihomoravského muzea ve Znojmě. Jste srdečně zváni!