Vážná nehoda na Strakonicku: Řidič byl pod vlivem alkoholu

STRAKONICKO – V úterý 18. ledna 2022 po deváté hodině večerní vyjížděli dopravní policisté na Vodňansko k vážné dopravní nehodě, havárii osobního automobilu VW Golf. Ten skončil v příkopu na střeše. Řidič byl převezen s těžkými zraněními do nemocnice. Ukázalo se navíc, že byl pod vlivem alkoholu.

Jak uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková, řidič vozidla jedoucí ve směru od Vodňan směrem na Číčenice vjel na pravou krajnici, kde dostal s vozidlem smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. „Golf nekontrolovaně pokračoval vlevo přes komunikaci až do silničního příkopu, kde se převrátil na střechu,“ popsala Nováková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Devětatřicetiletý řidič utrpěl těžká zranění, se kterými byl převezen do českobudějovické nemocnice. „Dechová zkouška u řidiče ukázala pozitivní hodnoty 1,85 a 2,03 promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda na vozidle je vyčíslena na 50 000 korun. Nehodu vyšetřují dopravní policisté z Územního odboru policie Strakonice,“ doplnila policejní mluvčí.