Zlínská „dvaadvacítka“ po opravách vyroste o dvě patra

ZLÍN – Budovu 22 v areálu Svitu ve Zlíně čeká rekonstrukce. Objekt bude nadále sloužit krajskému úřadu a organizacím, nově vzniklé prostory by ale měly být také k pronájmu. Pokračování předprojektové přípravy modernizace „dvaadvacítky“ v pondělí odsouhlasili krajští radní.

Budova se nachází v těsné blízkosti krajského úřadu. Aktuálně tu sídlí archiv, Centrála cestovního ruchu, Energetická agentura Zlínského kraje, Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje a některé kanceláře úřadu.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hejtmanství si prostory mnoho let pronajímalo od soukromé společnosti, loni se ale rozhodlo budovu koupit. „Koupě budovy 22 byla bezesporu dobrou investicí, navíc s garantovanou ekonomickou návratností. Chceme do budovy i nadále soustředit některé kanceláře krajského úřadu a vybudovat zde také chybějící jednací a zasedací místnosti, sdílené kanceláře a odpovídající sociální zázemí. Modernizací budovy chceme přispět k rozvoji vzdělávání a podnikání v kraji,“ nastínil náměstek hejtmana zodpovědný za finance a majetek David Vychytil.

Krajští radní se v pondělí seznámili se studií dispozičního řešení včetně dvoupodlažní nástavby. Návrh budou nyní posuzovat památkáři.

Vizualizace: Zlínský kraj