Aktualizace: Šofér náklaďáku se zřejmě nevěnoval řízení a způsobil škodu za více než 1,5 milionu korun

JIČÍNSKO – Tuto středu došlo v Nové Pace, krátce po jedenácté hodině dopolední, k dopravní nehodě, při které nákladní vozidlo doslova likvidovalo vše, co mu stálo v cestě. Navíc se jeho šofér zranil. Policisté dnes k bouračce sdělili další informace.

O nehodě jsme vás informovali v článku: Náklaďák vyjel mimo silnici a naboural dvě osobní auta, jeho šofér se při nehodě zranil. „Devětašedesátiletý řidič jedoucí po silnici I. třídy č. 16 se v levotočivé zatáčce zřejmě plně nevěnoval řízení, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde postupně narazil do sloupu telefonního a elektrického vedení, budovy, oplocení, dopravní značky, stožárů a zaparkovaného automobilu značky Škoda, které po nárazu narazilo do zaparkované dacie,“ říká policejní mluvčí Eliška Majerová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Sloup elektrického vedení se nárazem vyvrátil a způsobil výpadek elektřiny u sousedních objektů. Šofér se podrobil dechové zkoušce, která ukázala negativní výsledek, poté byl zdravotnickou záchrannou službou transportován do nemocnice. Jako možná příčina dopravní nehody byla na místě technická závada ohledáním vyloučena.

Škoda, kterou náklaďák způsobil byla odhadnuta na více než 1,5 milionu korun. Přesná příčina bouračky je nyní v šetření jičínských dopravních policistů.