Tragický požár bytu v Ostravě si vyžádal jednu oběť a zraněné

OSTRAVA – Jedna osoba přišla o život při požáru bytu v Ostravě-Porubě. Dalších šest zraněných potřebovalo zdravotnické ošetření, přičemž dvě osoby musely být transportovány do nemocnice.

K požáru, ke kterému došlo 19. ledna dvacet minut po 19,00 hodině večerní, vyjely ihned tři jednotky hasičů. „Hořelo v bytě ve třetím nadzemním podlaží domu v Alžírské ulici,“ sdělil mluvčí hasičů, Jakub Kozák.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po příjezdu na místo hasiči vybaveni dýchacími přístroji a vodním proudem vnikli do zasaženého bytu. „V bytě našli jednu osobu, která již nejevila známky života,“ pokračuje v popisu události Kozák s tím, že celý požár dostali hasiči pod kontrolu za 15 minut.

Událost si vyžádala také evakuaci osob, kterých bylo během akce z domu vyprovozeno za dohledu policistů 19. Některým z nich hasiči nasadili speciální vyváděcí dýchací masky. Útočiště našli v přistaveném evakuačním autobuse.

Na místě zasahovaly během večera čtyři týmy zdravotnických záchranářů. „Zasahující lékař již nemohl pomoci devětasedmdesátileté ženě, která podlehla následkům požáru,“ sdělil k případu mluvčí záchranářů, Lukáš Humpl.

Ze šesti na místě ošetřených osob byly, dle slov Humpla, všechny při vědomí a mimo ohrožení života. Do ostravské Fakultní nemocnice byla převezena žena ve věku pětasedmdesáti let, která se nadýchala jedovatých plynů. Druhým pacientem předaným do nemocnice byl devětačtyřicetiletý muž se stejnou diagnózou.

Další čtyři osoby záchranáři vyšetřili a ošetřili na místě události, jejich stav však nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení.

K odvětrání domu byla nasazena přetlaková ventilace. Hasiči provedli kontrolu a odvětrání všech bytů nad místem požáru. Krátce před devátou hodinou večer se do nich mohli začít vracet jejich obyvatelé.

Předběžná škoda byla na místě odhadnuta na 500 tisíc korun, přesná příčina vzniku požáru je v šetření specialistů z řad hasičů i policie.