Zasedal krizový štáb Kraje Vysočina: Kvůli nemocným řidičům dochází k výpadkům autobusových linek

KRAJ VYSOČINA – Situace v regionu se oproti minulému týdnu zhoršila, podle krajské hygienické stanice je pozitivních 599 lidí na 100 tisíc obyvatel. Nejhůře je na tom okres Pelhřimov. Kvůli vysokému počtu nemocných řidičů dochází v regionu k výpadkům linkových spojů.

Nemocných sice přibývá, ale krajské nemocnice hlásí pokles covid hospitalizovaných na odděleních JIP a UPV, výjimkou je Nemocnice Pelhřimov, která jako nejmenší z krajských nemocnic disponuje menším počtem specializovaných lůžek. Armáda pomáhá už jen v Nemocnici Havlíčkův Brod. Všechny krajské nemocnice dle možností spouští plánované operace.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Z důvodu vysoké nemocnosti řidičů dopravních společností začalo v tomto týdnu docházet k výpadkům některých autobusových linek. Problém nastal především na Havlíčkobrodsku, kde jejich fungování nebylo možno nárazově zajistit. Výpadky linek jsou mimo jiné zveřejňovány na FB profilu Kraje Vysočina, na stránkách dopravců a informace pomáhají sdílet i města a obce na trase neodjeté linky. Do dnešního dne se jednalo o výpadky nižší jak deset linek z celkového počtu cca 4 500 linek. S ohledem na situaci v ostatních krajích lze předpokládat, že výpadků bude přibývat.

Ve srovnání s minulým týdnem se v regionu provádí o 1 000 PCR testů více. Odběry probíhají bez čekání, s výjimkou Žďárska. Volné termíny zájemcům aktuálně nabízí sousední Nemocnice Nové Město na Moravě.