Brňáci se budou moci ještě více zapojit do rozvoje města

BRNO – Vedení města vymyslelo takzvané občanské návrhy, díky nimž se mohou obyvatelé ještě více zapojit do rozvoje města. Jedná se o podobný systém jako Dáme na vás, jen bez finančního omezení.

„Občanské návrhy jsou po participativním rozpočtu „Dáme na vás“ dalším prvkem přímé demokracie, jehož cílem je umožnit veřejnosti přímo ovlivnit kvalitu života ve městě,“ řekl náměstek pro oblast participace Tomáš Koláčný. Dáme na vás má pevně stanovený harmonogram a maximální hodnotu pro přihlášené projekty, naopak občanské návrhy mohou lidé posílat Radě města Brna celoročně a bez finančního limitu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Návrh může předložit kdokoliv a následně bude posouzen Odborem participace. Ty vhodné budou uveřejněny v Galerii návrhů, kde jim občané Brna starší 18 let můžou udělit kladný nebo záporný hlas. Pokud získá 10 000 podporovatelů, bude zpracován a předložen Radě města Brna. Jakmile tento projekt podpoří i zastupitelé, město zřídí webové stránky, na kterých mohou občané návrhy podávat.