Na Hrbové se sesunul svah, Vsetín na jaře místo opraví

VSETÍN – V místní části Hrbová došlo před pár měsíci k sesunutí svahu, radnice nyní připravuje jeho sanaci, která by měla být provedena na jaře letošního roku. Celková částka za stavební práce se vyšplhá na 824 tisíc korun.

Před šesti lety nechalo město na křížení ulic Hrbová a Na Výsluní vybudovat dešťovou kanalizaci. „Cílem bylo zabránit tomu, aby při vydatných deštích stékala voda po svahu do níže položené obytné zástavby,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička. Po jejím dokončení byl na silnici proveden násyp z recyklátu, což bylo provizorní řešení. Asfaltový povrch neměl smysl, jelikož zde projíždí těžké stavební stroje. Z toho důvodu ale došlo před několika měsíci k sesuvu svahu. Vsetín nyní plánuje sanaci svahu, který se stabilizuje opěrnou gabionovou zdí s kameninovou výplní. Dojde také k mírnému rozšíření silnice. Jakmile to počasí dovolí, začne se s pracemi, které by měly trvat do konce června.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.