Nebezpečná honička auta s policií. Řidič skončil v psychiatrické léčebně

PRAHA – Více než dvacetikilometrové pronásledování auta mají za sebou dopravní policisté z Prahy. Honička začala v Praze a skončila na Slapech. Řidič po zadržení skončil v psychiatrické léčebně.

Řidič osobního auta předjel vysokou rychlostí policisty ve Strakonické ulici na jihu Prahy. Následně začal předjíždět ostatní vozy připojovacím pruhem. Policie za ním vyrazila s cílem ho zastavit a zkontrolovat. Řidič ale na výzvy policie k zastavení nereagoval. Ujížděl ulicí K Přehradám ve směru na Slapy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Místy jel rychlostí přes 170 km/h a nebezpečně předjížděl. Jen zázrakem se nikomu nic nestalo. V jednu chvíli se podařilo díky zúžení silnice a tomu, že v tomto místě řešili dopravní nehodu jiní kolegové, vozidlo zastavit,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk. Zdálo se, že honička je u konce, ale nebylo tomu tak. Muž opět sešlápl plyn a málem srazil jednoho z policistů. „Pronásledování pokračovalo ještě několik kilometrů a skončilo přibližně na úrovni obce Slapy. Tam muž sám zastavil a byl zajištěn za použití donucovacích prostředků,“ upřesnil mluvčí.

Test na alkohol a drogy byl negativní, ale sedmačtyřicetiletý řidič mluvil z cesty a na první pohled bylo zřejmé, že je mimo realitu. „Skončil v péči záchranářů, kteří ho odvezli do psychiatrické léčebny, kde zůstal hospitalizovaný. Okolnosti celého případu jsou v prověřování a konkrétní právní kvalifikace zatím nebyla stanovena,“ doplnil Daněk.