Odpolední sněhová vánice odfoukla lešení na budovách a plechy ze střech

BRNO, VYŠKOV – Ve čtvrtek v odpoledních hodinách hasiči zasahovali u dvou desítek událostí v souvislosti se sněžením a nárazovým větrem. Šlo především o popadané stromy na silnice, ke kterým hasiči vyjížděli 16-krát a při čtyřech výjezdech upevňovali uvolněné plechy a lešení na budovách.

Vichřice se ve čtvrtek prohnala i centrem Brna. Na Zelném trhu uvolnila lešení z budovy Zemského muzea a to spadlo do boční ulice směrem k Petrovu. Při pádu lešení se naštěstí nikdo nezranil. „Přes dvě hodiny zajišťovaly lešení dvě jednotky hasičů. Pomocí výškové techniky zajistili lávku a zábradlí u střechy. Visící část odřezali pomocí pily,“ popsal zásah mluvčí hasičů Petr Příkaský. Na ulici Ptašínského v Brně spadl z lešení stavební materiál a poškodil zaparkované auto. V Ivanovicích na Hané hasiči zajistili pomocí střešních latí uvolněnou plechovou střechu. Videozáznam pádu lešení najdete v článku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.