Tříkrálové pokladničky vydaly na Luhačovicku přes půl milionu korun

LUHAČOVICE – Rozpečetění všech pokladniček v Luhačovicích přineslo milé překvapení. V Tříkrálové sbírce lidé dali dohromady úctyhodných 501 657 korun. Ty teď charita využije na pomoc lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci.

Po koronavirové pauze mohli koledníci v sobotu 8. ledna opět vyrazit do terénu, kde se setkali s velmi milým přijetím dárců. Někteří pro ně měli připravenou i nějakou tu dobrotu navíc. „Tříkrálová sbírka má za cíl zajistit pomoc a podporu slabým. Její prioritou je ale přinést lidem zvěst, že Bůh na člověka nezapomněl, dát jim světlo a naději. Osobní kontakt je proto důležitý, nestačí zůstat v online prostoru,“ řekl ke sbírce biskup Mons. Josef Nuzík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do koledování se zapojilo 52 skupin koledníků. Nejmladší kolednici Terezce byly pouhé čtyři roky a naopak nejstarším králem se stal pětaosmdesátiletý pan Oldřich, který koledoval v domově pro seniory. Do statických pokladniček mohli lidé přispívat až do 16. ledna.

Letošní výtěžek podpoří terénní pečovatelskou službu, která zajišťuje péči v celém regionu Luhačovicka. Peníze poputují rovněž na ambulantní službu Denního stacionáře, která nabízí zázemí seniorům a lidem se zdravotním postižením.

Foto: město Luhačovice