V Židenicích a na Vinohradech se plánují nové byty i velká parkoviště

BRNO – V lokalitě mezi ulicemi Líšeňská, Šedova, Věstonická a Viniční plánuje soukromý investor výstavbu velkého bytového komplexu s parkovacími stáními. Radní doporučili zastupitelstvu schválit smlouvu o spolupráci, která počítá s převedením části infrastruktury do vlastnictví města nebo s investičním poplatkem.

Obytný prostor Šedova zahrnuje vybudování stavbu bytového domu AB, který bude mít 2 nadzemní podlaží a 221 parkovacích stání. Část A sestává z 12 nadzemních podlaží, část B z šesti. Celkem zde vznikne 179 bytů, 14 ateliérů a jeden komerční prostor. Stavba C nabídne 53 bytů a 31 parkovacích stání, stavba D 68 bytů a 85 stání. V plánu je i venkovní parkoviště o 52 stáních. „Vybudovaná veřejná dopravní a technická infrastruktura přejde po kolaudaci do vlastnictví města, které zajistí další údržbu,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Investor zaplatí také městu příspěvek ve výši 12,7 milionu korun, který bude použit na výstavbu zásobovacího vodovodního řádu. Se stavebními pracemi by se mohlo začít příští rok, hotovo musí být do roku 2029.