VIDEO: Policisté hledají pachatele zákeřného útoku na invalidu na Cejlu

BRNO – Minulou středu krátce před pátou hodinou odpoledne se dosud neznámý lupič na ulici Cejl v centru Brna neštítil vybrat si za svou oběť tělesně postiženého staršího muže.

Útočník si seniora vyhlédl na rušné ulici v části města přezdívané „brněnský Bronx“. Nenápadně muže sledoval a dokonce drze nahlížel do odložené nákupní tašky. Přesně ve chvíli, kdy se senior pokoušel vstoupit do domu, tam za ním vklouzl a v průchodu domu jej zezadu napadl. Surovec do něho zákeřně zezadu silně strčil, až invalida tvrdě upadl na zem. Následovala krátká potyčka, po které útočník získal mužovu peněženku a z místa bleskově utekl. Vážně zraněného muže museli záchranáři urgentně převést do Vojenské nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.                   

Surovou loupeží se v současné době zabývají brněnští kriminalisté. Jak uvedl policejní mluvčí Petr Vala, neznámému agresorovi v případě dopadení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Hledaný lupič je tmavší pleti a štíhlé postavy. Oblečený byl do šedé bundy s kapucí s černými lemy na rukávech a v pase. Dále měl na sobě kapsáčové kalhoty a černé lesklé kotníkové boty. Kromě pachatele (červená barva) policisté potřebují hovořit i s další osobou. Jedná se o klíčového svědka (zelená barva), který se jen chvilku před napadením pohyboval v bezprostřední blízkosti místa činu. Ten by pak svou případnou svědeckou výpovědí mohl významným způsobem přispět k objasnění případu. „Pokud někoho na kamerovém záznamu poznáváte, okamžitě volejte tísňovou linku 158,“ dodal Vala.