Zloděj kradl mobily a svůj přitom ztratil. Pak si o něj přišel říct policistům

JIHLAVA – Situaci, jaká se jen tak nenaskytne, zažili tento týden jihlavští policisté. Po krádeži se jim přihlásil sám pachatel, který na místě ztratil mobilní telefon. Vzhledem k tomu, že na něj byl vydán soudní příkaz, jeho další cesta směřovala do věznice.

Informaci o krádeži, k níž došlo v jihlavském obchodním domě, zaznamenali policisté na lince tísňového volání v úterý 18. ledna po šesté hodině ráno. „Pachatel odcizil dva mobilní telefony za téměř šest tisíc korun, přeskočil uzavřený prostor pokladen a utekl,“ popsal vedoucí obvodního oddělení Radim Novák. Policisté na místě nalezli mobil, který patřil pachateli a při útěku mu vypadl.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„Na telefon jeho majitel následně zavolal a chtěl jej vrátit. Když přišel do obchodu, měl už na sobě jiné oblečení a snažil se spojitost s krádeží popřít, policistům bylo už ale zřejmé, že se jedná o muže podezřelého z krádeže. Zadrželi ho a odvezli na policejní oddělení,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Šlo o muže, který v obchodním domě kradl už na konci prosince a taky na začátku minulého týdne.

Osmadvacetiletý muž z Jihlavska si vyslechl podezření z trestného činu krádeže. Jde navíc o recidivistu, který byl již mnohokrát soudně trestaný, zejména za majetkovou trestnou činnost. Vloni byl odsouzen hned dvakrát a do roku 2023 měl podmínku.

„Na konci roku byl potrestán nepodmíněným trestem odnětí svobody a aktuálně byl na něho vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody,“ dodala mluvčí. Z policejního oddělení tak zadržený muž putoval rovnou do věznice a nyní mu hrozí, že si zdejší pobyt až o tři roky prodlouží.