Letos už neseďte doma, najděte si vlastní cíl výletu

Někdo si zimu užívá, jiný dává přednost aktivitám v létě. Každé období má ale co nabídnout, jen vědět jak a kde hledat. Milovníci zimních sportů očekávají každou sněhovou nadílku, která jim dovolí vyrazit na svah či do bílé stopy, aktivně trávit chladné měsíce ale můžou i ti, kteří zimním sportům zrovna nefandí. 

Se sněhem a klesající teplotou pomalu ubývá míst, kam se dá v Česku vyrazit na výlet. Hrady a zámky mají po sezoně, venkovní galerie, zahrady a arboreta jsou často uzavřené a turistické trasy si pěší v mrazu neužije. I tak ale v tomto období některá místa „rozkvetou“ a návštěvník ocení jejich zimní půvab. Spoustu možností a nápadů najdete na webu www.fajnvylety.cz, kde tipy na trávení volného času přibývají každý den.

Na běžkách, pěšky, na kole či s kočárkem? Vybere si každý 

Zima je zasvěcená zimním sportům, v posledních letech je ale sněhu méně a loni se lidé k lyžování prakticky nedostali i kvůli epidemickým omezením. Už druhým rokem proto vymýšlejí provozovatelé zimních středisek nové alternativy, jak nalákat návštěvníky a zachovat svoje centra v provozu. Budují nové rozhledny, dětská hřiště a koutky nebo speciální stezky pro rodiče s kočárky či pejskaře. Na webu fajnvylety.cz si tak můžete výlety a trasy naplánovat nejen podle regionu, kam máte namířeno, ale i podle toho, jestli pojedete autem, vlakem, na kole nebo vyrazíte na klidnou rodinnou procházku.

Moře sice nemáme, ale českou specialitou jsou památky

Naše republika je obklopena pohořími, která nabízejí po celý rok zábavu, sportovní i rekreační vyžití a trávení volného času pro rodiny s dětmi. Polabí nebo Jižní Morava nabízejí skvělé gurmánské zážitky, nekonečné roviny a kilometry cyklostezek, které zvládne i cyklista začátečník nebo rodina s dětmi. V čem je ale Česko výjimečné, to jsou památky. Skoro na každém kopci najdete nějaký hrad, zámek, zříceninu nebo hradiště. Čechy byly vždy centrem Evropy a svoje stopy tu zanechali jak Frankové, tak Slované, a na Moravě, v údolí řeky Moravy, dokonce i Římané.

Objevte poklady naší země a probuďte v sobě cestovatele a objevitele i s pomocí webové stránky fajnvylety.cz.