Plameny ohně způsobily na stodole škodu za dva miliony korun

RYCHNOVSKO – Dnes, krátce před devátou hodinou ranní, došlo v Bartošovicích v Orlických horách v části Neratov k rozsáhlému požáru stodoly. Čtyři jednotky hasičů požár lokalizovaly za hodinu po příjezdu na místo, jeho úplná likvidace však trvala až do odpoledne.

„Požár zasáhl stodolu s dílnou a garáží o rozměrech asi 10×15 m. Uvnitř se nacházelo větší množství nafty, několik set litrů vyteklo do okolí, hasiči ji zasypávali sorbentem. O úniku byli vyrozuměni zástupci orgánů ochrany životního prostředí, dostavili se na místo, aby posoudili možné ohrožení okolního prostředí,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při požáru se naštěstí nikdo nezranil. Proč k zahoření došlo je nyní předmětem vyšetřování. Dle prvotních odhadů byla způsobena škoda ve výši asi dva miliony korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnov nad Kněžnou a dobrovolné jednotky z Bartošovic v Orlických horách, Rokytnice v Orlických horách a Orlického Záhoří.

Po druhé hodině odpolední na místě zůstala jen místní dobrovolná jednotka, která dohašovala poslední ohniska a dohlížela na požářiště.