Řidička na Jesenicku si dala pořádně na kuráž a sedla za volant. Málem skončila v řece

JESENICKU – O víkendu se pod vlivem alkoholu bouralo (nejen) na Jesenicku. Opilá 38letá řidička po průjezdu zatáčkou přejela v katastru Mikulovic chodník a narazila do zábradlí mostu. Auto pak zůstalo stát na břehu řeky Bělé.

Nehoda se stala po půlnoci na sobotu 22. ledna v katastru Mikulovic. 38letá řidička jela s Renaultem Megane ve směru od Mikulovic na Jeseník. Po průjezdu zatáčkou přejela chodník a narazila do zábradlí mostu. Auto poté vyjelo na travnatou plochu a zůstalo stát na břehu řeky Bělé. „Dechovými zkouškami jí policisté naměřili 2,01 a 1,83 promile,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Při havárii se žena zranila, na ošetření byla převezena do jesenické nemocnice. Škoda na autě byla předběžně odhadnutá na 50 tisíc korun a na zábradlí na 30 tisíc korun. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky si žena může odsedět šest měsíců až tři roky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pod vlivem alkoholu se podle policie o víkendu bouralo také v Prostějově, třikrát na Šumpersku a třikrát na Olomoucku.