VIDEO: Celníci loni zadrželi padělky zboží v hodnotě 100 miliónů

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Padělané zboží v hodnotě téměř 100 milionů korun zadrželi v loňském roce jihomoravští celníci v rámci celního řízení. V loňském roce zaznamenali další nový trend, a to dovozy padělaného zboží v rámci kamionové přepravy převážně z Turecka.

V řadě případů byly mezi běžným zbožím přepravovány také padělky světoznámých značek. V několika případech se jednalo o hodinky, ale převážnou část tvořily oděvy. „Novinkou byl ovšem dovoz tkanin pro výrobu oděvů se vzorem kára typického pro jednu z věhlasných značek v polovině prosince. V celním prohlášení bylo zboží deklarované jako textil v hodnotě přibližně dvou milionů korun. Důkladnou kontrolou a následným ověřením však celníci zjistili, že 21793 kusů oděvů a tkanin porušuje práva duševního vlastnictví a prodejní hodnota originálů by přesáhla 44 milionů korun,“ vysvětlila mluvčí Celního úřadu Lada Temňáková. Jen v loňském roce řešili jihomoravští celníci 44 takových případů a hodnota zboží byla vyčíslena téměř na 100 milionů korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.