Jihlavský amfiteátr čeká poslední rekonstrukce. V létě se otevře návštěvníkům

JIHLAVA – Na jaře dojde na poslední etapu rekonstrukce jihlavského letního kina, proměny se dočká pravá část diváckého hlediště. Oprava by měla skončit před zahájením festivalové sezóny.

Práce v jihlavském letním kině začaly už roce 2020, kdy dělníci opravili mimo jiné střední část hlediště a nově natřeli promítací plochu. V rámci letošních prací bude dokončena rekonstrukce diváckého hlediště, která odstartovala v loňském roce. V průběhu března nebo dubna, jak počasí dovolí, začnou dělníci opravovat jeho pravou část.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Stejně jako u levé části odstraní dělníci rozpraskané a na mnoha místech již rozpadlé betonové prvky hlediště. „Zmizí také nedostatečné základy a na nové se pak položí železobetonová deska se zapuštěnými ocelovými kotevními pruty pro jednotlivé stupně hlediště, které se nově vyzdí z lomového kamene do betonu,“ uvedl Ondřej Stránský z majetkového odboru.

Kromě rekonstrukce hlediště, které bude z části po celou dobu prací uzavřené, jsou letos v plánu i menší opravy na ploše jeviště nebo v zázemí amfiteátru. Letošní opravy by měly vyjít na 2,1 milionu korun.

Ukončení prací je naplánováno do 15. června, aby rekonstrukce a s tím spojená omezení nezasáhly do připravovaných letních kulturních akcí. V době od 7. do 9. července se po dvouleté koronavirové odmlce v amfiteátru uskuteční osmý ročník největšího multižánrového festivalu Vysočina fest 2022.