Opilému kamarádovi ukradl kartu a vybral z ní 20 tisíc, hrozí mu dva roky vězení

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Zřejmě tíživá finanční situace přinutila pětadvacetiletého muže z Hodonínska okrást vlastního, o čtyři roky mladšího kamaráda. Využil k tomu příležitosti, kdy spolu popíjeli v baru v Uherském Hradišti. Z účtu mu vybral celkem 20 tisíc korun.

Onoho večera oba muži v baru hodně popíjeli, mladší zřejmě o něco víc. Ten se dobře bavil a všem platil alkohol. „Poté, co mu u baru vypadla na zem z kapsy peněženka, ji starší z mužů vzal a zároveň odvedl svého opilého kamaráda k němu domů. Zřejmě tíživá finanční situace pětadvacetiletého muže dohnala k myšlence, že by mohl kamarádovi vzít z peněženky platební kartu a něco z ní vybrat. Celou noc totiž viděl, jak při placení zadává PIN, takže vybrat větší částku by nebyl problém,“ sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Když jednadvacetiletý kamarád ráno spal, odešel k bankomatu, vybral 20 tisíc a jakoby nic se vrátil domů. „Po probuzení se muž sháněl po své peněžence. Když zjistil, že mu v ní chybí karta, ihned v mobilu zkontroloval stav svého účtu a nestačil se divit. Z bytu kamaráda, který mu tvrdil, že kartu jistě někde ztratil, zamířil rovnou na policii,“ uvedla Šabatová.

Návštěvě na policejní služebně se nevyhnul ani povedený pětadvacetiletý kamarád. „Policistům popsal, jak se vše odehrálo, jaké důvody ho k tomu vedly, a zároveň vydal vybranou částku. I přes projevenou lítost si včera vyslechl sdělení podezření z trestného činu podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle zákona mu hrozí až dvouleté vězení,“ uzavřela mluvčí.