V Domažlicích vyroste moderní skatepark. Přibydou i další dvě hřiště!

DOMAŽLICE – Patříte mezi ty, pro které je pohyb na čerstvém vzduchu samozřejmostí? Pak bude pro vás následující informace nejspíš potěšující!

U zimního stadionu by měla vzniknout tři zbrusu nová sportoviště, a to dětské hřiště, tréninkové hřiště a skatepark. Všechna tři by měla vyrůst u domažlického zimního stadionu. Rada města zadala vypracování studie na dostavbu sportovního areálu v této lokalitě. „V bezprostřední blízkosti zimního stadionu by měly vzniknout tři areály,“ potvrzuje starosta Zdeněk Novák. Prvním z nich bude dětské hřiště s herními prvky pro nejmenší děti. „Dalším pak tréninkové hřiště, které doplní funkčně zimní stadion. Využívat ho budou například hokejisté při letní přípravě,“ nastiňuje záměry domažlický starosta. Třetí zamýšleným sportovištěm bude skatepark, který by měl vyhovovat všem podmínkám a certifikátům. „Chceme, aby vzniklo moderní bezpečné hřiště,“ doplnil Novák.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Součástí úprav bude i rozšíření kapacity parkoviště. Nová sportoviště vzniknou v lokalitě, kde už nyní žije mnoho mladých rodin s dětmi. V budoucnu by k nim měly přibýt další v plánovaných bytových domech na místě bývalého vojenského seřadiště.