Velcí vlakoví dopravci omezují kvůli nízkému zájmu cestujících některé spoje

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Tento týden se nese pro cestující využívající vlakovou dopravu ve znamení ztráty několika spojů. V rámci Moravskoslezského kraje dochází k omezení dopravy mezi Ostravskem a Prahou a také mezi Opavou a Prahou.

Redukování vlakových spojů se týká jak Českých drah, které od 24. ledna omezily provoz Pendolin do Prahy, tak společnosti RegioJet, která od 28. ledna ruší přímé spojení Opava – Praha.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Obě společnosti přitom argumentují poklesem poptávky ze strany cestujících s odvoláním na prohlubující se pandemii koronaviru. Současně vlakoví dopravci uvedli, že s opětovným nárůstem poptávky se spoje vrátí do normálu.

V případě RegioJetu z Prahy do Opavy v 16,18 hodin bude vlak vyjíždět z Prahy ve standartním čase, avšak jeho dráha bude z Ostravy-Svinova pokračovat do Bohumína a nikoliv do Opavy.

„V návaznosti na tuto skutečnost jsou některé spoje posíleny tak, aby byla kapacita v ostatních vlacích dostačující a byl zachován komfort pro cestující,“ řekl provozní ředitel RegioJetu, Jiří Jahelka.

Od 24. ledna pak omezily České dráhy provoz mezi Prahou. To potrvá údajně do konce února a týká se vlaků SuperCity Pendolino SC 500, SC 507 a SC 509. Tyto spoje nebudou až na výjimky nahrazeny jinými.