Zámek Vsetín zve na povídání o pytláctví

VSETÍN – Muzeum regionu Valašsko připravilo pro zájemce komentovanou prohlídku výstavy Na pytlácké stezce. Dozvíte se vše o historii i současnosti lesního pychu i něco o lovné zvěři.

Těšit se můžete na přednášku O historii pytláctví, ve které historik muzea Pavel Mašláň přiblíží minulost pytlačení, proč to vlastně lidé dělali, jakým způsobem, kterou zvěř si nejčastěji vybírali a jak vysoké tresty jim za to hrozily. O současnosti popovídá zástupce Okresního mysliveckého spolku Vsetín Jaroslav Šarman. Po přednášce proběhne komentovaná prohlídka výstavy Na pytlácké stezce.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V ní uvidíte zajímavé exponáty, které přibližují lesní pych v 19. a první polovině 20. století, kdy byl na Valašsku nejrozšířenější. Prohlédnout si můžete historické zbraně, dozvíte se o minulosti lovné zvěře nebo čižbě. Výstava je k vidění do 20. února každý den kromě pondělí od 9 do 17 hodin. A pokud nemáte k pytláctví blízko, připraveny jsou pro vás další zajímavé výstavy, velká expozice o Valašsku nebo vyhlídka ze zámecké věže, Templářský sklípek či akvárium řeky Bečvy.