Omicron vyřadil 170 středočeských řidičů. Denně ruší zhruba 6 spojů veřejné dopravy!

STŘEDOČESKÝ KRAJ – „Situace v kraji se zhoršuje, což jsme očekávali,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková na středečním zasedání Krizového štábu Středočeského kraje. „Daří se ji ale zvládat a všechny oblasti, které jsou pro život občanů kraje důležité, jsou zajištěny.“

„Přes vysoké počty nakažených se daří zvládat situaci i ve veřejné dopravě, a to jen s mírnými omezeními. Karanténa či onemocnění covid-19 se nyní týká asi 170 řidičů veřejné dopravy. Z toho důvodu dnes došlo k dočasnému omezení 1 autobusové linky a ke zrušení 5 spojů Pražské integrované dopravy.

Přijaté opatření platí do odvolání, přičemž se počítá s tím, že spoje budou obnoveny do dnešní 20. hodiny. „V průměru se denně ruší zhruba šest spojů, což je velký úspěch, vzhledem k tomu, že ve Středočeském kraji vyjíždí denně na 14 tisíc spojů,“ doplnila hejtmanka Pecková s tím, že nadále je prioritou udržet zejména školní spoje a spoje ve špičkách.

Informace k veřejné dopravě jsou zveřejňovány denně na webu PID a sociálních sítích, a to vždy od 19 hodin v den před následujícím dnem provozu.

Covid v Středočeském kraji – aktuálně

5 758 nově nakažených
7denní incidence: 2163 nakažených/ 100 tis. obyv.
reprodukční číslo 1,30

Ve STČ nemocnicích: 110 osob s nákazou Covidem
z toho je 20 osob na jednotkách intenzivní péče
59 žádostí o pracovní karanténu

Aktuálně nejvíce zasaženými okresy jsou Praha-západ (2970 nakažených na sto tisíc) a Praha-východ (2944 nakažených na sto tisíc). Sedmidenní incidenci nad 2000 nakažených na sto tisíc obyvatel pak vykazují i okresy Beroun, Mělník a Příbram.