Proběhlo výběrové řízení na ředitele divadla

HRADEC KRÁLOVÉ – Letos mělo končit šestileté funkční období ředitele Klicperova divadla, proto byl na toto místo vypsán konkurz. Výběrová komise se na výsledcích řízení shodla jednohlasně.

Funkční období stávající ředitelky Klicperova divadla, Evy Mikulkové, mělo končit letos v červnu. Proto byl loni v září vypsán konkurz na nového ředitele, kterého se zúčastnili tři kandidáti včetně Mikulkové. Výběrová komise, které je členem mj. i primátor města, ji jednoznačně doporučila i na další období, které trvá šest let. „Za doby působení paní Mikulkové v divadle se podařila řada úspěchů, ať se již jedná o rekonstrukce budovy, otevření nových prostor předprodeje na Gočárově třídě nebo zapojení do týmu uměleckého šéfa Pavla Kheka. I přes nelehkou situaci v době pandemie se jí daří vést divadlo správným směrem, a věříme, že to tak bude pokračovat i nadále,“ říká za město Monika Štayrová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.