U čtyř bouraček bylo zapotřebí hasičů. Při jedné z nich došlo ke zranění

KRÁLOVÉHRADECKO – Střet dvou osobních aut, škodovka ležící na boku ve škarpě, sypač, který málem spadl ze stráně a vozidlo Opel končící svou jízdu mimo vozovku. U těchto nehod bylo zapotřebí zásahů profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek během včerejšího dne na Hradecku, Jičínsku a Rychnovsku.

Na Hradecku se stala jedna dopravní nehoda a to přímo v královéhradecké metropoli. Zde se krátce po osmé hodině ranní v ulici Víta Nejedlého, u křižovatky s ulicí Kladská, střetla dvě osobní vozidla. Při bouračce se naštěstí nikdo nezranil. Místní profesionální hasiči z centrální stanice zabezpečili vozidla proti požáru a nabouraná auta odstranili mimo silnici, aby nepřekážela.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na Jičínsku došlo také k jedné bouračce a to na silnici č. 501 mezi Lázněmi Bělohrad a obcí Choteč. Tady, v katastru obce Svatojanský Újezd, šest minut před půl devátou ranní havarovalo osobní auto, které zůstalo převrácené ve škarpě na boku. Opět se naštěstí nikdo nezranil. Zasahující profesionální hasiči z Hořic a dobrovolná jednotka z Lázní Bělohrad nabourané vozidlo zajistili a zkontrolovali, jestli neunikají pohonné hmoty. Odtah vozidla si zajistil sám řidič.

Na Rychnovsku došlo ke dvěma bouračkám. O první z nich jsme Vás informovali včera v odpoledních hodinách v článku: Tři jednotky hasičů zasahovaly u nehody sypače. Další dopravní nehoda se stala u Týniště nad Orlicí, krátce před jedenáctou hodinou dopolední. „Profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a místní dobrovolná jednotka zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu. Ten se ocitl mimo vozovku v příkopu, řidič byl v péči zdravotnické záchranné služby,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Hasiči u auta odpojili autobaterii a zabezpečili ho proti požáru, také zkontrolovali, jestli neunikají pohonné hmoty.