U Poděbrad roste největší evropský autobazar. Na ploše jako pražský Václavák nebo 6 fotbalových hřišť!

NYMBURK – V katastru obce Vrbová Lhota v těsné blízkosti dálnice D11 a pár kilometrů od lázeňského města Poděbrady se začalo stavět na zelené louce nové prodejní centrum ojetin a centrální sklad ojetých automobilů.

Areál se zastřešenou prodejní plochou 40 tisíc metrů čtverečních a s vnitřní kapacitou přes 2 tisíce vozů začala stavět společnost Louda Auto, která investuje do projektu přibližně 300 milionů korun.
Základní kámen megabazaru byl slavnostně vysvěcen římskokatolickým farářem Zoltánem Balgou za přítomnosti starosty Vrbové Lhoty Jiřího Vojtěcha a zástupců společnosti Louda Auto.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Okolním městům a obcím největší autobazar slibuje přinést 100 nových pracovních míst. Vznikne v katastru obce Vrbová Lhota v těsné blízkosti dálnice D11, na kterou bude areál napojený přímo z exitu 35 bez nutnosti zajíždět do obydlené oblasti. Centrum ojetých vozů by mělo být dokončeno v lednu 2024.

Součástí centra ojetých vozů bude i servisní zázemí, které připraví všechny ojeté vozy k prodeji. Zákazníci budou mít mimo kompletních prodejních, výkupních a finančních služeb k dispozici i kavárnu s posezením v luxusním prostředí.

Ne všichni jsou ze stavby nadšeni. Lidé se obávají, že nedaleko lázeňského města vznikne největší evropské vrakoviště ojetých vozů, mauzoleum vozů se spalovacími motory, kam jednou budou vodit vnoučata, či megasběrna šrotu. V zásadě ale asi nejvíc vadí, že se pro nevyužívanou plochu v úrodném Polabí nenašlo jiné rozumné využití.

Firma Louda Auto je v současnosti největším tuzemským prodejcem vozů Škoda i Hyundai a dealerem dalších devíti značek aut. Společnost letos oslaví 30 let působení na českém trhu, v současnosti provozuje 28 autosalonů a 18 autorizovaných servisů po celé České republice.