V Jihlavě vyrostou do čtyř let nové vysokoškolské koleje

JIHLAVA – Vysoká škola polytechnická v Jihlavě má projekt na výstavbu nových kolejí. Vyrůst by měly do čtyř let na Fritzově ulici v sousedství okresního soudu. První etapa výstavby počítá s kapacitou 200 lůžek.

Projekt nových vysokoškolských kolejí je připraven jako dvouetapový s tím, že každou z etap je možné realizovat samostatně dle potřeb a aktuálních možností investora. Pětipodlažní objekt je navržen jako zelený, s popínavými rostlinami na bocích konstrukce. Zeleň bude i na střeše, což mimo jiné částečně pomůže s hospodařením se srážkovými vodami. K dispozici zůstane více než čtyřicítka parkovacích míst.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Stavba za více než 300 miliónů korun čeká na přidělení ministerské dotace, Kraj Vysočina projekt podpoří 90 milióny korun. „Je pro nás důležité pomoci vysoké škole se zkvalitněním nabídky moderního a funkčního ubytování pro studenty i akademické pracovníky, zvýšit její konkurenceschopnost, podpořit její dlouhodobé fungování. Mimo jiné dojde i k smysluplnému využití rozvojového prostoru v blízkosti vysoké školy,“ upozornil hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Podle informací vedení Vysoké školy polytechnické Jihlava má škola pro ubytování studentů nyní k dispozici kapacitu cca 160 lůžek, ať už ve vlastních nebo pronajatých objektech. Vybavení, zabezpečení i technický stav budov jsou téměř na hranici životnosti.

Vizualizace: A 32 s. r. o.