Pátrá se po skupině zlodějů, která na Štědrý den ukradla trezor s 250 tisíci z pumpy

BRNO –  V noci na Štědrý den vyrazila k benzínové pumpě na jihu Brna trojice zlodějů vybavená zlodějským náčiním. Podařilo se jim vypáčit a odvézt zabudovaný trezor s nemalou finanční hotovostí.

Zabudovaný trezor s velkou finanční hotovostí získala na sklonku minulého roku dobře sehraná skupina tří zlodějů. Za pomocí páčidel a sekery vnikli dovnitř prázdné pumpy. Jak je vidět na záznamech z kamer, uvnitř zamířili přímo za pokladnu, kde byl v zemi přišroubovaný sejf. Přes veškerá bezpečnostní opatření ho za několik desítek sekund z podlahy jednoduše rychle vypáčili. „Jako předčasný vánoční dárek si tak maskovaní zloději nadělili čtvrt milionu korun,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala. Těžký trezor museli z čerpací stanice odtlačit. „Nejspíše ho pak i naložili na nějaké nedaleko odstavené vozidlo a z místa pak nenápadně odjeli. Případ je prošetřován pro trestný čin krádež, kdy jim v případě dopadení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ doplnil Vala. Policistům se podařilo zajistit kamerový záznam, na kterém je vidět celou rychlou akci zlodějů. Ale ani za použití všech podpůrných operativně pátracích prostředků se policistům nepodařilo zjistit totožnost neznámých pachatelů. Z tohoto důvodu se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. „Pokud někoho na záznamu poznáváte, volejte tísňovou linku 158,“ požádal mluvčí Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.