Podnapilý řidič na Zlínsku nezvládl zatáčku a smetl protijedoucí auto

SLAVIČÍN – Policisté vyšetřují včerejší dopravní nehodu na Zlínsku. Řidič s téměř 1,83 promile při ní nezvládl projet zatáčkou a čelně se střetl s protijedoucím autem. Havárie se naštěstí obešla bez zranění.

K nehodě došlo včera krátce před půl třetí odpoledne ve Slavičíně, v místní části Hrádek na Vlárské dráze. „Pětatřicetiletý řidič vozidla Peugeot, který jel ve směru od Brumova-Bylnice, zjevně nepřizpůsobil rychlost jízdy svému stavu a stavu vozovky, po projetí zatáčky dostal smyk a vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Mazda, které řídil pětapadesátiletý řidič. Mazda byla vlivem střetu odhozena mimo komunikaci, kde narazila do oplocení rodinného domu,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidič přiznal, že před jízdou popíjel. „Dechová zkouška byla u řidiče vozidla Peugeot pozitivní s hodnotou 1,83 promile alkoholu,“ upřesnila Kozumplíková.

Škoda na autech a oplocení domu se vyšplhala na sto třicet tisíc korun. Za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí řidiči až tříletý trest, pokuta nebo zákaz řízení.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR