Je rozhodnuto, kulturní centrum v Rožnově bude

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Pět hodin jednali zastupitelé města o tom, jestli se bude stavět kulturní centrum. Po dlouhé debatě nakonec odhlasovali, že tomu nic nebrání.

Ve čtvrtek krátce před 20 hodinou bylo odhlasováno, že stavba kulturního centra dostane zelenou. Do diskuze se zapojili také občané města. „Za sebe mohu říci, že jsem velmi rád, že jsme v závěru došli k rozhodnutí, že se kulturní centrum stavět bude. Jsem totiž přesvědčen, že jakékoliv oddalování přinese jen další zdražení. Rožnov rozhodně kulturní centrum potřebuje a věřím, že jsme dnes rozhodli správně,“ konstatoval starosta Jiří Pavlica.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na projektu kulturního centra se pracuje již sedm let, nabídne sál pro 340 osob, malý sál pro 120 osob, venkovní scénu nebo foyer. Vysoutěžená cena na stavbu nyní činí 325 milionů korun. Finance město bude čerpat z kulturní rezervy, z dotace na pasivní standard budovy ve výši 50 milionů korun, peníze má také přislíbené od Zlínského kraje.

Momentálně v Rožnově běží dva investiční projekty. Na konci minulého roku zastupitelé schválili rekonstrukci a přístavbu knihovny, která vyjde na 80 milionů korun a s pracemi se začne letos na jaře. Nyní se k ní přidá stavba kulturního centra.