Loňská vodní havárie se už nebude opakovat, město zrekonstruuje potrubí

BRNO – Jistě vzpomínáte na velkou havárii, která v loňském dubnu postihla třetinu brněnských domácností. Město nyní vybralo zhotovitele na rekonstrukci potrubí pod ulicemi Barvířská, Cejl, Koliště a Benešova.

V roce 2021 se o víkendu ocitla bez vody třetina domácností a problémy s dodávkou musely řešit i brněnské nemocnice. Tato situace by se už neměla opakovat, jelikož dojde k přestavění vodovodu v primárním kolektoru. „Vodovodní potrubí v kolektoru pod Kolištěm a Cejlem, které postihla vloni v dubnu velká havárie, je v současné době mimo provoz. Jeho stávající nefunkčnost může při významnější poruše na vodovodní síti v Brně vést k výrazným výpadkům v dodávkách pitné vody,“ vysvětlila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Stavba bude probíhat přímo v kolektoru, pro vstup bude využívána šachta v parku za Domem umění, nepočítá se tedy s dopravním omezením. Celková hodnota stavebních prací se vyšplhá na necelých 65 milionů korun, začátek se předpokládá v únoru. Stavaři mají na dokončení 40 týdnů a dohromady dojde k výměně 1432 metrů vodovodního potrubí.