Video: Opilý muž si vybil vztek na zpětném zrcátku policejního auta

HRADECKO – Dvaatřicetiletý muž z Hořicka byl v těchto dnech obviněn kriminalisty z výtržnictví. Hříšník náhle vkročil policistům před auto, u kterého silou strhl zpětné zrcátko a pak do něj ještě kopl.

Jak nyní sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová, k události došlo minulý rok v srpnu v obci Prasek. Muž, v brzkých ranních hodinách, před areálem letního parketu náhle vstoupil před projíždějící vozidlo policejní hlídky. „Po krátké komunikaci s policisty, při které jim začal vytýkat jejich působení při přírodní katastrofě na Moravě, z ničeho nic chytil levé zpětné zrcátko, s kterým silou trhl a ohnul ho proti směru jízdy, a následně do něho ještě kopl,“ říká mluvčí.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muž z ochranky areálu uspěl výtržníka rychle zpacifikoval. Poté byl hříšník podroben dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která ukázala pozitivní výsledek 1,7 promile. Policisté si muže pořádně proklepli a z evidencí zjistili, že za obdobnou trestnou činnost byl již třikrát podmíněně odsouzen. Nyní může čekat provinilce pobyt za mřížemi až 3 roky. Na zrcátku způsobil škodu za skoro 4,5 tisíce korun.