Areál bývalé továrny se má proměnit k nepoznání

TRUTNOVSKO – Továrna byla postavena před sto padesáti lety, město ji má ve správě teprve pět roků. Nyní bylo rozhodnuto, že místo v centru bude sloužit kultuře, zábavě i vzdělávání. Úpravy budou stát miliony.

Město Dvůr Králové nad Labem má v úmyslu revitalizovat bývalou Mayerovu továrnu, vybíralo se celkem z jedenácti zaslaných architektonických návrhů. Ten vítězný představuje místo v centru města a zároveň i památkové zóně jako nové kulturní i zábavní středisko. Budoucí návštěvníci se mohou těšit na dětský zábavní park, loutkové divadlo či víceúčelový sál, který pojme až dvanáct set diváků. Parkování bude možné v podzemí, vjezd i výjezd do areálu z náměstí Republiky a ulice Tylova zůstane zachován. Město na proměnu továrny vyčlenilo z rozpočtu částku 5 milionů korun. „Věřím, že chystaná proměna areálu a jeho okolí se podaří k radosti Královédvorských a tzv. Mayerka se stane oblíbeným místem k setkávání,“ dodává starosta města Jan Jarolím.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.