VIDEO: Opilý řidič havaroval na Kyjovsku. Z poničeného vraku ho museli vytáhnout

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Nejvíce opilí šoféři nebourají jen v Brně, ale i na Brněnsku a Hodonínsku. Jedna z posledních nehod se stala v pátek večer na Kyjovsku. Opilý řidič naboural do protijedoucího auta.

Nedaleko Kyjova se v pátek večer odehrála jedna z posledních nehod. Krátce poté, co čtyřicetiletý muž odešel z hospody, usedl za volant a ve vysoké rychlosti při průjezdu nedalekou zatáčkou se tvrdě střetl s protijedoucím autem. Levé přední kolo jeho nabourané škodovky dokonce odletělo vzduchem. Auto nakonec zastavilo až po několika desítkách metrů. Řidiče museli dokonce z poničené Octavie vytáhnout očití svědkové. Říká se o opilcích, že mají štěstí. Muži se nic nestalo, zatímco druhý řidič protijedoucího auta musel být zdravotníky převezen do nemocnice na ošetření. Opilý řidič bezdůvodně odmítl test na alkohol, přestože policistům během vyšetřování nehody tvrdil, že on v žádném případě neřídil. „Za odmítnutí dechové zkoušky muži ve správním řízení hrozí pokuta až 50 tisíc a dvouletý zákaz řízení motorových vozidel,“ podotkl policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.    

V rámci Jihomoravského kraje dopravní policisté od začátku roku do 27. ledna vyšetřovali téměř 400 dopravních nehod, při kterých bohužel zemřeli 3 lidé, dalších 138 osob bylo zraněno. Během těchto nehod ve 30 případech odhalili muži zákona podnapilé řidiče, u dvou nehod sehrály určitou roli i drogy. Nejvíce opilých hříšníků bylo v Brně (9), v těsném závěsu bourali i šoféři na Brněnsku (7) a Hodonínsku (6). Alkohol významně ovlivňuje naše vnímání, narušená je i schopnost koordinace, rovnováhy a odhadu vzdálenosti. Člověk reaguje se zpožděním a navíc nepřiměřeně. Mimo to se účinkem alkoholu zmenšuje zorné pole, což má za následek takzvané tunelové vidění. Alkohol odbourává zábrany a z opatrných řidičů se tak mohou stát nebezpeční závodníci. To všechno může mít na silnici naprosto fatální následky. Takový řidič se totiž stává pro ostatní účastníky silničního provozu velmi nebezpečným. „Odhalování těchto nezodpovědných řidičů bude nadále patřit mezi hlavní priority jihomoravských policistů,“ dodal Vala.