Mezinárodního dne průvodců se zúčastněte i s dětmi

Tak jako každý rok, i letos vám brněnské Turistické informační centrum nabídne v únoru akci Mezinárodní den průvodců 2022. Poznávejte moravskou metropoli i s profesionálními průvodci a dozvíte se spoustu zajímavých informací! Mezi nabízené prohlídky jsou zařazeny i ty pro děti, tak je nezapomeňte vzít s sebou.

S malými obdivovateli můžete přijít na tyto dvě akce:
Brněnské pověsti a zajímavosti – vhodné pro děti od 6 let.
Jak to vlastně bylo se slavným brněnským drakem? Pojďte s námi a svými dětmi po stopách brněnských legend a pověstí z časů již dávno minulých. Během procházky si povíme o slavných symbolech, které lze dodnes spatřit a denně je míjíme, přičemž jejich význam nám mnohdy uniká.
Prohlídka se koná v sobotu 19. února 2022 a v neděli 20. února 2022 vždy od 10.00. Sraz je na nádvoří Staré radnice a průvodcem bude Ondřej Slávik.

Brno v baroku – vhodné pro děti od 10 let.
Chcete se dozvědět o barokní éře v Brně očima školního dítěte? Zamyslet se, jak se tehdejší život lišil od dnešního, setkat se se zajímavými osobnostmi a třeba si vyplnit pracovní list? Vezměte tedy děti či vnoučata, nebo přijďte i sami, pokud jste si ještě nezapomněli hrát, a určitě se nebudete nudit.
Tentokrát bude průvodcem Martina Zdražilová, prohlídka se koná také v sobotu 19. února 2022, na začátek přijďte opět na nádvoří Staré radnice v 10.00.

Mezinárodní den průvodců je známý svým sympatickým vstupným, letos za vstupenku zaplatíte 30 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 1. 2. 2022 v IC Radnická 8, v IC TO JE BRNO, Panenská 1 a on-line zde. Užijte si krásné procházky městem, ať máte na co vzpomínat!