Pachatel na Domažlicku se násilně vloupal do zaparkovaného auta

DOMAŽLICKO – Příliš velkou radost neměl v pátek ráno majitel osobního auta ve Kdyni, který ho nechal odstavené na parkovišti před jedním z bytových domů ve Kdyni. Když k němu přicházel, už z dálky mohl vidět, že se nenachází ve stejném stavu, jako když ho ve čtvrtek odpoledne opouštěl.

Mělo rozbité zadní pravé boční okno, a když nahlédl dovnitř auta, viděl tam doslova boží dopuštění. Neznámý pachatel se tam za pomoci násilí pokusil poškodit zámek řízení, což se mu ale nepodařilo. Přitom poškodil plastové obložení pod volantem a obě páčky na ukazatele směru a stěrače, autorádio a plasty středového panelu palubní desky. Dále pak poškodil i další části interiéru auta a prudkým otevřením dveří spolujezdce poškodil lak dveří na vedle zaparkovaném autě. „Tímto svým jednáním pachatel způsobil škodu za více jak 13 000 korun. Policisté pátrají po pachateli a případem se nadále zabývají,“ uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.