Šofér autobusu seděl za volantem téměř se dvěma promile

TRUTNOVSKO – Uplynulý pátek, krátce po půl deváté večer, zastavili policisté ke kontrole ve Svobodě nad Úpou linkový autobus. Jeho řidič měl veškeré doklady v pořádku, ale bohužel ho řídil značně podnapilý. Hlídka zakázala šoférovi další jízdu a odebrala mu řidičák.

Dechová zkouška na přítomnost alkoholu, ukázala pozitivní hodnotu 1,84 promile. Čtyřiapadesátiletý řidič se k požití alkoholu nepřiznal, ale dobrovolně se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. V autobusu v době kontroly vezl jednoho cestujícího.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Pokud i rozbor krve prokáže přítomnost alkoholu nad 1 promile, čeká řidiče obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a jelikož řídil hromadný dopravní prostředek hrozí mu vyšší sazba – trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.