Strážníci se potýkali s následky silného větru

BRNO – Včera se prohnal Českou republikou silný vítr, který se nevyhnul ani Brnu. Do patnácté hodiny strážníci přijali na dvacet oznámení. Nejčastěji šlo o popadané stromy, oplocení či možné poškození vozidel.

V dopoledních hodinách byla přivolána hlídka do Bzenecké ulice, kde se na jedenáctipatrovém bytovém domě uvolnila plechová římsa a hrozilo, že dopadne dolů na chodník. Strážníci povolali hasiče a kontaktovali majitele zaparkovaných vozidel a požádali je o přesun. Tím zajistili dostatek místo pro příjezd hasičského auta. „Po celou dobu zákroku hasičů jsme dohlíželi na to, aby do nebezpečného prostu nikdo nevstupoval,“ popisuje tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Další výjezd bylo do Vídeňské ulice, kde se zřítilo do silnice pletivo ohraničující probíhající stavbu. Přivolaná hlídka ocelový plot z komunikace odstranila a informovala stavbyvedoucího. Rychlým zákrokem nedošlo k žádným škodám. Do Líšně vyjížděli strážníci kvůli uvolněným anténám a hromosvodu na střeše bytového domu. „Kontaktovali jsme správce a do jeho příjezdu dohlíželi na to, aby se nikomu z procházejících nic nestalo,“ dodává Skřivánková. V Pisárkách muži zákona odstraňovali spadlý strom z části zasahující do vozovky. Další hodinu usměrňovali provoz v Korejské ulici, kde jehličnan dopadl na trolejové vedení.