U dvanácti dopravních nehod bylo zapotřebí hasičů, na některá z míst musela i záchranka

KRÁLOVÉHRADECKO – Střet osobního auta s chodcem, spadlé stromy na auta, uvízlý kamion, nebo nabourané vozidlo ve škarpě. Nejen takové byly zásahy, profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek od uplynulého pátku do neděle napříč krajem, u dopravních nehod.

Na Hradecku došlo k jedné dopravní nehodě a to v Novém Bydžově. V pátek, krátce po druhé hodině odpolední, na třídě Čsl. armády bylo zapotřebí zásahu místních profesionálních hasičů u střetu osobního auta s chodcem. O zraněného se postarala zdravotnická záchranná služba.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na Jičínsku se staly dvě bouračky. Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka ze Sobotky, odstraňovali, v pátek krátce před čtvrtou hodinou odpolední, následky po srážce dvou osobních aut. K té došlo na silnici č. 16 v obci Ohaveč. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil.

V neděli, krátce po desáté hodině dopolední, spadl strom na osobní auto v obci Staré Místo. Opět se nehoda obešla bez zranění. Na místě zasahovala jičínská profesionální jednotka hasičů, která strom odstranila.

Na Náchodsku došlo k pěti dopravním nehodám. V pátek, třicet minut po půlnoci, v části Lhota za Červeným Kostelcem bylo zapotřebí pomoci uvízlému kamionu. Ten překážel na silnici v provozu. O vyproštění se postarali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Červeného Kostelce.

K dalším čtyřem bouračkám došlo v neděli. V Nahořanech, v části Městec, se střetla krátce před devátou hodinou dopolední dvě osobní auta. Silnice byla v místě nějakou dobu neprůjezdná a došlo i k poničení dopravního značení. Na místě zasahující profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolná jednotka z Nového Města nad Metují zajistili místo události a postarali se o úklid vozovky. Jeden zraněný potřeboval péči záchranářů.

V Broumově v části Benešov došlo, krátce po půl jedenácté dopoledne, k pádu stromu na osobní auto. Broumovští profesionální hasiči strom odstranili. Při nehodě se nikdo nezranil.

Patnáct minut po druhé hodině odpolední narazil osobní vlak do stromu, který ležel v kolejišti. K události došlo ve Vysokově. „Na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů z Náchoda, která pomohla s evakuací 21 cestujících. Ti pak odešli na nejbližší zastávku. Na místo následně dojela drážní jednotka Správy železnic,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Nikdo se při nehodě naštěstí nezranil.

V Náchodě, v části Běloves, narazilo ve tři hodiny odpoledne osobní auto do stromu. Na místo přispěchali místní profesionální hasiči, kteří místo události zajistili. Opět se naštěstí nikdo nezranil.

Na Rychnovsku se staly tři dopravní nehody. V sobotu, krátce před půl druhou odpolední, došlo na křižovatce silnic u Častolovic s odbočkou na Synkov – Slemeno ke střetu dvou osobních vozidel. Během likvidace následků nehody byl na místě řízen provoz kyvadlově. Po došetření situace ze strany Policie ČR, zasahující profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí odstranili nabouraná auta mimo silnici a provedli její úklid. O jednoho zraněného se musela postarat zdravotnická záchranná služba.

K dalším dvěma nehodám došlo v neděli a obě se staly v Liberku. Poprvé musely hasiči přispěchat do části Bělá, krátce po půl šesté odpoledne. Rychnovští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka z Rokytnice v Orlických horách odstranili strom, který spadl přes auto. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. K dalšímu pádu stromu v Liberku, na osobní auto, došlo krátce po půl desáté večer. Na místě zasahovali opět rychnovští profesionální hasiči.

Na Trutnovsku se stala jedna dopravní nehoda a to ve Špindlerově Mlýně v části Labská. Zde, krátce po půl čtvrté ráno, museli profesionální hasiči z Vrchlabí a místní dobrovolná jednotka vyprostit havarované vozidlo ze škarpy.