V Blansku řidič ohrozil autobus a ujel. Při prudkém brždění se zranily dvě cestující

BLANSKO – V pátek krátce po jedenácté hodině ohrozil neznámý řidič autobus městské hromadné dopravy a ujel. Řidič autobusu pohotově zareagoval prudkým zabrzděním a zabránil tím střetu, bohužel v autobusu se přitom zranily dvě cestující.

V pátek krátce po jedenácté hodině vyjížděl autobus městské hromadné dopravy ze zastávky Seifertova v Blansku. Ve stejnou chvíli projížděl ulicí Seifertova dosud neznámý řidič s vozidlem Škoda Fabia červené barvy. Při odbočování vpravo do ulice Dolní Pálava svou bezohlednou jízdou ohrozil řidiče a cestující autobusu. Střetu s vozidlem zabránil pohotový šofér autobusu, který zareagoval prudkým zabrzděním. Při pádu se v autobusu bohužel zranily dvě cestující. „Pokud jste se stali svědky této dopravní nehody a máte informace, které by přispěly k řádnému objasnění věci, neváhejte a kontaktujte přímo Dopravní inspektorát Blansko na telefonu číslo 974631255 nebo využijte bezplatné linky 158. Za spolupráci předem děkujeme,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.    

Jednou ze základních povinností účastníka dopravní nehody je zastavení vozidla a poskytnutí pomoci osobám, které ji potřebují. Současně jsou účastníci dopravní nehody povinni spolupracovat při zjišťování příčin dopravní nehody, aby bylo možné určit jejího viníka, z jehož povinného ručení bude uhrazena škoda poškozeným. Pokud řidič tyto povinnosti nesplní, může se dopustit nejen přestupku, ale i trestného činu. Ze samotného ujetí od nehody sice řidiči hrozí jen pokuta a ztráta sedmi bodů, pokud ale dojde ke zranění cestujících, dopouští se trestného činu, za který hrozí až osmiletý trest.