Ve Středočeském kraji chybí 400 policistů, nejvíce na Kladensku a Mělnicku!

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Kriminalita ve Středočeském kraji meziročně klesla o 2,6 procenta. To je zajisté dobrá zpráva.

„Celková kriminalita již několikátým rokem, jak ve Středočeském kraji, tak i v republice, klesá,“ sdělil náměstek ředitele pro trestní řízení plukovník Ondřej Smotlacha. Policie řešila na území Středočeského kraje 17 625 trestných činů, což je meziroční pokles o 466 skutků.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„Je ale potřeba říct, že ve snížení kriminality se projevila mimo jiné i změna v trestním zákoníku, kde byly u některých skutků zdvojnásobeny hranice výše škody,“ dodal Smotlacha. Tím se snížil počet trestných činů, naopak vzrostla přestupková agenda.

„V současné době působí v kraji 3 485 policistů, podle plánu by jich ale policie potřebovali o 400 více. Nejvíce muži zákona podle krajského ředitele, generála Kučery chybí na Kladensku a Mělnicku, ale také na Praze venkov JIH a ZÁPAD. „Minulý rok jsme přijali 173 policistů, 150 pak ale z různých důvodů odešlo, zejména do jiných krajů, na jiné pozice z důvodu kariérního růstu, tedy na základě výběrových řízení,“ vysvětlil.

Ilustrační foto: MP Kladno