Víkendový požár „zavařil“ mladoboleslavské škodovce! Další vyrobená auta zůstanou nekompletní!

MLADÁ BOLESLAV – Obří víkendový požár v Čejetičkách na Mladoboleslavsku zasáhl jednoho z dodavatelů Škody Auto. Ta bude muset opět vyrábět nekompletní vozy, které budou čekat na dokončení na odstavných plochách.

Podle prvních informací bude automobilka opět, jako v případě nedostatku čipů, ve velkém vyrábět nekompletní vozy a uskladňovat je na odstavných plochách. Požár totiž nejvíce zasáhl výrobní a skladovací haly jedné z partnerských firem Škody Auto, která dodává výplně dveří do modelu Škoda Octavia.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Víkendový požár hasiči zlikvidovali zhruba po 17 hodinách Od sobotního večera oheň likvidovalo přes 100 hasičů a kolem 40 hasičských aut. Zasahoval také Hasičský záchranný sbor společnosti Škoda Auto. Hašení komplikoval silný vítr a propadlá střecha jedné z hal.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, jeho škoda ale podle předběžných odhadů přesáhne miliardu korun. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé.

 

Kriminalisté si na pomoc přizvali psovoda se psem specializovaným na vyhledávání akcelerantů hoření. Foto: Policie ČR