Vsetínské nemocnici chybí zaměstnanci, omezuje provoz dětského oddělení

VSETÍN – Vsetínskou nemocnici trápí kvůli pracovním neschopnostem nedostatek personálu. Příčinou jsou nejen karantény v souvislosti s koronavirem, ale projevuje se i dlouhodobé vyčerpání. Dočasně se proto uzavře lůžková část dětského oddělení v pavilonu K.

Nemocnice zaznamenala v posledních dnech nárůst počtu nemocných napříč všemi pracovišti. „Během včerejška přibylo nemocných pracovníků. Dnes máme nahlášeny pozitivní antigenní testy u dalších zaměstnanců. Počet nemocných už atakuje stovku. Pracovní neschopnosti ale nejsou jen ve spojení s aktuální koronavirovou nákazou či její omikronovou verzí. Mnohé jsou dlouhodobějšího charakteru, projevuje se vyčerpání, opakované infekce,“   vysvětluje náměstek pro personální řízení Martin Pavlica.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ambulance a lékařská pohotovostní služba zůstává k dispozici, omezení se rovněž nijak nedotkne porodnice. Děti, které budou vyžadovat ošetření z důvodu úrazu či dalších akutních chirurgických onemocnění, budou ošetřeny na chirurgické ambulanci. V případě vážných zdravotních obtíží, kdy budou přivolání záchranáři, se děti převezou do zlínské nemocnice.

S běžnými zdravotními problémy se rodiče mohou obrátit na dětskou pohotovost, jejíž provoz je prodloužen až do 22.00. V pracovní dny je zajištěna od 17.00 do 22.00, v sobotu a neděli od 8.00 do 22.00. Funguje v přízemí polikliniky, vstup samostatným vchodem.