Na obzoru jsou velké plány, bude most i čistírna vod

TRUTNOVSKO – Ve vesnici budou letos pokračovat rozsáhlé stavební práce, počítá se také s novou cyklostezkou. Půjde o investici ve výši desítek milionů korun, s některými výdaji by mohl pomoci Královéhradecký kraj.

V Žirči, části města Dvůr Králové nad Labem, se letos chystá realizace úseku cyklostezky Labská, konkrétně Stanovice – Žireč. V plánu je také vybudovat most přes řeku Labe, z toho důvodu by měly být práce dokončeny až v příštím roce. Zde by mohly část nákladů pokrýt dotace. V Žirči bude letos pokračovat i stavba kanalizace a čistírny odpadních vod. Ve výsledku půjde o investici ve výši padesát milionů korun. „Dokončena je kanalizace podél areálu Domova sv. Josefa a dále část kanalizace v silnici III. třídy od křižovatky směrem na Hřibojedy včetně větve v rámci stávající cyklostezky. V tuto chvíli se připravuje spodní stavba samotné čistírny odpadních vod,“ dodává místostarosta Jan Helbich.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.