Nechte se v Muzeu fantastických iluzí vtáhnout do světa optických klamů

Pojďte se smát, bavit se a třeba i bát v největším muzeu trikových iluzí v Praze v galerii Myšák. Muzeum fantastických iluzí je nejzábavnějším muzeem v Praze, kde na vás čeká spousta zajímavostí, optických klamů a triků. Neváhejte a přijďte do muzea fantazie, čeká vás skvělá zábava, na kterou budete dlouho vzpomínat. 

Navštivte Muzeum fantastických iluzí s fotoaparátem

Muzeum fantastických iluzí je svět neskutečných optických klamů, kde se stanete součástí strhující expozice fantastických optických klamů a velkoformátových trikových obrazů. A nejenže je to skvělý zážitek, ještě si pořídíte parádní originální fotky.

Staňte se členem FB skupiny Fajnvylety.cz a získáte přístup ke stovkám tipů na zajímavé výlety. Podělte se o fotky a zážitky z vašich výletů.

Muzeum, které je svým provedením zcela originální a odlišné od všeho, co bylo dosud nejen v České republice k vidění, má ideální polohu v centru Prahy ve Vodičkově ulici. Před návštěvou se nezapomeňte ujistit, že je váš fotoaparát plně nabitý a má dostatek místa v paměti, abyste mohli pořídit nevídané a legrační fotky a videa.

Optické klamy v Muzeu fantastických iluzí. Zdroj: Muzeum fantastických iluzí, Praha
Optické klamy v Muzeu fantastických iluzí. Zdroj: Muzeum fantastických iluzí, Praha

Muzeum fantastických iluzí, to jsou nevídané zážitky

Splňte si odvěký lidský sen o létání, uprchněte společně s Mozartem ze slavného obrazu, proleťte se jako čarodějnice na koštěti, vyzkoušejte mučírnu kata Mydláře nebo vyskočte z letadla bez padáku. Císař Karel IV. vás pasuje do šlechtického stavu, před jeho Karlštejnem se proměníte zpátky v malé miminko nebo pozor, ať nespadnete do Vltavy z propadlého Karlova mostu! Projděte se po ochozu pražského orloje, nechte se Švejkem zavřít jako trpaslík do pivní sklenice nebo otevřete císařský trezor a staňte se boháčem! Udělejte si fotku v zajetí obří chobotnice nebo jako trosečník legendárního Titanicu. Vyzkoušejte kouzelnou židli nebo magickou místnost, která vás promění v trpaslíka nebo obra. Nechte se kouzelníkem vystřelit z děla nebo levitujte ve vzduchu. Vaše hlava se náhle ocitne na stole nebo si na vás pochutná King Kong.

Optické triky a klamy. Zdroj: Muzeum fantastických iluzí, Praha
Optické triky a klamy. Zdroj: Muzeum fantastických iluzí, Praha

To nikde jinde neuvidíte než v Muzeu fantastických iluzí

Alchymista Edward Kelley vás kouzlem uvězní ve své středověké laboratoři a dinosaurus vás ve svých pařátech odnese do hnízda. Nechte se překvapit, čím vás pobaví Charlie Chaplin nebo Albert Einstein. Uvidíte také opravdový úsměv Mony Lisy – nikoli ten z obrazu. Projdete se hlavou dolů po stropě místnosti, proměníte se v primabalerínu, uvidíte svůj skutečný obraz v zrcadle, stanete se nejkrásnějším člověkem na světě a zažijete mnohé další. Dýchne zde na vás kouzlo starých časů a dozvíte se zajímavá tajemství optických iluzí.

Muzeum fantastických iluzí je místo, kde si můžete na vše sáhnout a vyzkoušet si, jak optické klamy fungují. 

Optické triky a klamy v Muzeu fantastických iluzí. Zdroj: Muzeum fantastických iluzí, Praha
Optické triky a klamy v Muzeu fantastických iluzí. Zdroj: Muzeum fantastických iluzí, Praha

Turistické informace

Muzeum fantastických iluzí můžete navštívit každý den, včetně státních svátků, od 9:00 do 19:00 hod., poslední vstup v 18:00 hodin.
Vstupné: dospělý 299 Kč, dítě do 1 metru zdarma, dítě do 15 let 179 Kč, student do 26 let a senior nad 65 let 229 Kč, rodinné vstupné od 599 do 799 Kč.

Místo výletu

Kraj: Hlavní město Praha
Okres: Hlavní město Praha
Město: Praha

Kontakt

Muzeum fantastických iluzí
Galerie Myšák
Vodičkova 31, 110 00 Praha 1
tel.: +420 730 171 451
e-mail: info@muzeumfantastickychiluzi.cz 
www.muzeumfantastickychiluzi.cz 

Tip na fajn výlet

Botanická zahrada Troja v Praze patří k příjemným místům pro odpočinek, poučení, zábavu i potěšení všech smyslů. Pojďte na procházku rozlehlým areálem s podmanivou vůní, navštivte úžasný tropický skleník Fata Morgana a jedinečnou japonskou zahradou.