Opavské kulturní OKO přišlo o svou ředitelku

OPAVA – Na funkci ředitele Opavské kulturní organizace OKO v těchto dnech rezignovala Marcela Mrózková Heříková. Oznámil to dnes Magistrát města Opavy s tím, že Heříková ve funkci skočí 20. února 2022.

Samotná ředitelka se k situaci vyjádřila tak, že odchází kvůli možnosti věnovat se obdobné práci v místě svého bydliště, kterým je Ostrava. „Dostala jsem příležitost pracovat na podobném postu kousek od domova, v centru Ostravy,“ řekla Marcela Mrózková Heříková, která OKO vede od 1. září 2018.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Dohodli jsme se na tom, že spolupráci v únoru ukončíme. Za vše, co pro kulturu v Opavě udělala, bych chtěl paní Heříkové poděkovat,“ řekl primátor Opavy Tomáš Navrátil.

Opavský magistrát si dále pochvaluje, že během funkčního období končící ředitelky organizace OKO vzkvétala. „V současnosti máme v OKO nejen úžasný tým kreativních a pracovitých lidí, ale hlavně soudržný kolektiv. OKO získalo dobrý zvuk nejen v Moravskoslezském kraji, ale v celé České republice,“ sdělil dále primátor města.

Kdo Opavskou kulturní organizaci povede dál se zatím neví. Radní by měli vybrat někoho, koho pověří řízením, na jednání 16. února.