Řidič kamionu odmítl zvážení nákladu. První statisícová pokuta padla na Třebíčsku

TŘEBÍČ – Již ne třicet tisíc, jako tomu bylo ještě vloni, ale rovnou sto tisíc korun zaplatí řidič kamionu, který nesouhlasil se zvážením nákladu dřeva. Pokuta padla dnes dopoledne na Třebíčsku při kontrolách kamionů.

V rámci bezpečnostní akce kontrolovali v úterý 1. února policisté na Třebíčsku vozidla převážející dřevo. Na stanovišti v obci Horky zastavili pětadvacetiletého řidiče kamionu. „Řidič odmítl na výzvu policisty podrobit vozidlo nízkorychlostnímu vážení. Policisté proto využili novelizovaného zákona a uložili řidiči pokutu v příkazním řízení ve výši 100 000 korun,“ informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Vloni se policisté na Vysočině setkávali s nezodpovědnými řidiči kamionů poměrně často. „V nejčastějších případech to bylo přetížení vozidel nebo jízdních souprav, překročení stanovených rozměrů, zejména výšky a dále nesprávně zajištěných nákladů,“ uvedl vedoucí dopravní policie v kraji David Jirák.

Zvážení nákladu odmítlo v loňském roce 112 řidičů a policisté ukládali pokuty v maximální možné výši 30 000 korun. Od 1. ledna 2022 mohou v rámci novelizace zákona uložit pokutu až do výše 100 000 korun.